مواد لازم:
ابتدا شیر را با مخمر مخلوط کنید و کنار بگذارید تا حباب هایی بر روی شیر ظاهر شوند یا اصطلاحاً شیر کف کند، این یعنی مخمر فعال شده است. سپس سفیده و زرده تخم مرغ را بهم بزنید تا سطح آن کف کرده و سفید رنگ شود. حال کره نرم شده و ۲ قاشق غذاخوری سوییت اند لو را به تخم مرغ اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. سپس شیر و مخمر فعال شده را به مخلوط کره و تخممرغ اضافه کنید و خوب بهم بزنید. سپس نمک را به ترکیب اضافه کرده و در حالی که مواد را بهم میزنید، آرد را به آرامی اضافه کنید تا جایی که مخلوط شما حالت خمیری پیدا کند. مخلوط کردن را تا زمانی ادامه دهید که خمیر یکدست شده و به دست شما نچسبد. حالا خمیر را در یک ظرف ریخته و روی ان را با سِلِفون بپوشانید و در جایی نسبتا گرم از خانه برای ۲ساعت قرار دهید تا حجم خمیر ۲برابر شود.
در مرحله بعد یک سینی انتخاب کنید و سطح آنرا با کمی آرد بپوشانید و خمیر را روی سینی پهن کنید، به طوری که قطر آن حدود نیم سانتیمتر باشد. سپس به کمک یک قالبی گرد یا یک لیوان، خمیر را بصورت حلقه ای قالب بزنید و با یک قالب کوچک دیگر، به اندازه درب بطری آب معدنی، وسط خمیرهای حلقه ای را قالب بزنید و جدا کنید تا سوراخ شود. سپس در یک قابلمه با دیوارهی بلند به میزان ۲ بند انگشت روغن سرخ کردنی ریخته و روی شعله بگذارید تا کاملا داغ شود!
در حالی که منتظر گرم شدن روغن هستید، مخلوطی از ۴ قاشق سوییت اند لو و ۲ قاشق دارچین را برای تزئین دونات در یک کاسه کوچک آماده کنید.
زمانی که روغن به خوبی داغ شد، خمیرهای قالب زده را به آرامی داخل روغن بگذارید و پس از حدودا ۲دقیقه آنها را برگردانید تا هر دو طرف دونات به رنگ طلایی درآید. سپس دونات ها را از روغن خارج کرده و داخل یک کاسه توری (یا روی کاغذ جذب روغن) قرار دهید و هنگامی که دونات کمی سرد شد، مخلوط دارچین و سوییت اند لو را روی آن بریزید.
دونات خانگی شما، خوشمزه و شیرین ولی بدون قند آماده است. نوش جان!